MIDYE TATLISI
Ben bu tatlıyı ilk defa yapıp şerbetlemeden tattığımda,peynirli bir harçla da nefis bir börek olabilir diye düşündüm ve denedim,gerçektende oda çok güzel oldu.Hamuruna tuzu biraz fazla koymaniz yeterli.Her iki haliylede harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 yumurta
yarım paket yaşmaya
1 çay bardagi siviyağ
1 çay bardagi süt
1 fiske tuz
alabildiği kadar un
iç harci için:
1 su bardagi iri çekilmiş ceviz
Serbeti için:
3,5 su bardagi su
3,5 su bardagi tozşeker
yarim limon suyu
Hazirlanisi:
İlk olarak kariştirma kabina süt, yağ ve yumurta alinarak çirpilir,daha sonra azar azar un ilave edilir.Bu arada şerbeti de hazırlayin.Başka bir kapta hamur yoğurun,hazirlanan hamur 10 - 12 bezeye bölün.Bezeler tabak büyüklüğünde açilarak tamamınin aralarına nişasta serpilerek üst üste konur.Daha sonra hamur tepsi büyüklüğünde açilir.Açilan hamuru sikica sarin.Rulo haline getirilen hamuru yarim saat buzdolabinda bekletin.Hamuru daha sonra birer parmak arayla kesin.Kesilen hamuru yan yatirarak çay tabağı büyüklüğünde açin.Içine ceviz koyup kapatin veyağlanmiş tepsiye dizin.Üzerine eritilmiş tereyaği sürerek önceden isitilmiş 180 derecelik firinda pişirin.Pişen tatliyi firindan çikarip tatliyi sicak,şerbeti soğuk olacak şekilde üzerine dökün.Afiyet olsun.
1 yorum:
Of Of Of bu nasıl birşey. HArika ötesi olmuş canım. ellerine koluna sağlık.
Yorum Gönder