2 Mart 2009 Pazartesi

TAVUKLU MAKARNA
















Biz makarnayi ailece bol kepce sevenlerdeniz.Fettucine makarna ile denedim ama arzu ederseniz spagetti ile de bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

500 gr. fettucine makarna
400 gr. tavuk gögsü
2 dis sarmisak
yarim demet maydanoz
2 adet taze sogan(sadece yesili)
200 ml. krema
tuz,karabiber
kizartmak icin sivi yag

Hazirlanisi:

Sarmisaklari bicagin yan tarafiyla ezip tavada yagda kizartin.Kizarinca geri alin,kusbasi dogranmis tavuk etini tavada renk alincaya kadar pisirin.Etin pismesine yakin daha önceden dogramis oldugunuz maydanozu, soganin yesil taraflarini,tuzu ve karabiberi tavaya ekleyin.Pisene kadar ara sira karistirarak soteleyin.Son olarakda kremayi tavaya dökün ve 3-4 dakika karistirdiktan sonra ocagin altini söndürün.Diger tarafta fettucineyi büyük bir tencerede yaklasik 5lt. suyun icinde 9 dakika kadar haslayin ( biraz siviyag ve tuzu,makarnayi atmadan önce ilave etmeyi unutmayin) Sos ve fettucineyi harmanlayip servis yapabileceginiz gibi üzerine gezdirerek de güzel bir sunum yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

1 yorum:

Bekir Birincioglu

Harika gözüküyor, bu aksam sofrada olmazsa olmazlardan bir yemek.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP