26 Şubat 2009 Perşembe

MEKSIKA USULÜ SUCUKLU TAVUK


















Sizlere bu sefer farkli kültürden hem degisik hem pratik hemde lezzetli bir tarif daha vermek istiyorum.Inanin hic pisman olmayacaksiniz cünkü bizim icin hafta sonlari degismez fix menümüz oldu.

Malzemeler:

6 adet schnitzel tavuk
1 adet sucuk
2 yemek kasigi siviyag
1 kase kasar rendesi
6 adet lavas ekmek
1 su bardagi tavuk suyu
taze kekik
taze sogan
Kürdan

Sos icin:

4 adet kirmizi yag biberi
3 adet orta boy kuru sogan
1 cay bardagi siviyag
2 adet kesme seker
tuz,karabiber,kirmizi pul biber


Hazirlanisi:

Ilk önce tavuk schnitzelleri hazirlayalim.Actiginiz tavuklarin ortasina dilimlemis oldugunuz sucuklardan 3 adet yerlestirin ve tasmayacak sekilde kasari koyduktan sonra her iki tarafindan ortaya katlayip kürdanla kapatin.Bütün tavuklari hazirlayip bir kenara kaldirin.Daha sonra 3 adet kuru sogani jülyen tarzda dograyip 1 cay bardagi siviyag ile soteleyin.Yine jülyen dogradiginiz kirmizi biberleride,2 adet kesme sekerle sogana ilave edip kavurun.Tuzu,karabiberi ve aci biberi de üzerine serpin.Bu yemegi en güzel kilan sey ise aci biberin sosla kavrulmasidir,harika bir lezzet katiyor.Ocaktaki baska bir tavaya 2 yemek kasigi siviyag koyup harli ateste tavuklarimizi önlü arkali güzelce kizartiyoruz ama mutlaka isi yüksek olmali tavugun suyunu salmasina firsat vermeyin.Kizartma islemi bittikten sonra kürdanlari cikarmayi unutmayin.Tüm islemler olurken bir kenarda döküm tarzda olan tavanizi icine hic bir sey koymadan isitin(cok iyi isinmali).Lavas ekmeklerinizi de bir kenarda hazirlayin.Bir tanesi yerde olmak suretiyle arasina taze kekik,taze sogan ve kasar koyduktan sonra üstüne ikinci lavas ekmegi kapatin.3 adet bu sekilde hazirlayin.Kizmis olan tavanizin altini kapatip kizarmis olan tavuklari üstüne yerlestirin onun üstüne soganli biberli sos,sosun üstünede lavas ekmekleri katlayarak koyduktan sonra 1 su bardagi tavuk suyunu tavaya kenardan döküp tavanin agzini kapatin.Tavanin sicakligi,et suyunu tamamen buhara cevirip lavaslari ve icindeki kasarlari eritip harika görünümlü enfes bir lezzet ortaya cikartiyor.Daha sonra servis tabaklariniza resimde gördügünüz gibi patates püresi ile daha da lezzetli bir duruma getirebilirsiniz.Kücük bir önerim var,bu yemek fast food tarzi bir yemek oldugu icin lütfen daha önceden hazirlamayin.Yemegi yiyeceginiz zaman taze taze yaparsaniz tarifin tadini o zaman daha iyi alabilirsiniz.Simdiden afiyet olsun.

1 yorum:

Yaren

Enteresan bir tarif not aldim.Kac gündür haril haril arkadaslarin sayfalarinda tarif topluyorum.Bir caliskanlik var üstümde:) bunuda denicem insal.Ellerine saglik canim.Iyi pazarlar diliyorum,sevgiyler:)

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP