15 Mart 2009 Pazar

MANTARLI KUZU KAVURMA
















Çok pratik olup lezzette yerindeyse o yemek benim için bir numaradır. Bu da o yemeklerden biri :)

Malzemeler:

500 gr. kuzu kuşbaşi
1 kahve fincani ayçiçek yaği
250 gr mantar
2 adet yeşil sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 adet limon
1,5 su bardağı su
Tuz,
Karabiber,
Kekik

Hazirlanisi:

Öncelikle temizlenmiş mantarlari ince jülyen kesip,derince bir tencerede 1 su bardağı su ve limon suyu ile haşlayin. Etleri kuşbaşi şeklinde doğrayip,geniş bir tencereye koyun.Üzerine 1 fincan ayçiçek yaği ekleyerek kavrulmaya birakin.Etler suyunu birakip çekene kadar kavurun.Daha sonra haşlanmiş mantarlari ve 1 adet kuru soğani kuşbaşi şeklinde doğrayarak etlere ilave edin.Mantarlari bir süre etlerle birlikte karistirin.Kavrulduktan sonra ince ince doğranmiş sivri biberleri de ekleyerek tekrar kavurun.Yarım su bardağı su ve tuz, karabiber,kekik ekleyerek pişmeye birakin.Piştikten sonra isteğe bağli olarak benim gibi yanina pilav koyarak servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP