9 Mart 2009 Pazartesi

KIRMIZI BIBERLI ET SOTE





















Eşimin çok sevdiği bir yemektir bu,basit ama çok lezzetli. Arzuya göre içine patates, havuç gibi değişik sebzelerde eklenebilir, ben sade yaptim tadi nefis oldu...

Malzemeler:

1 kilo dana eti
1 adet kirmizi paprika biber
3 adet domates(kabuğu soyulmuş)
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarimsak
1.5 çay bardaği zeytinyaği
1 tatli kasigi salca
1/2 tatli kasigi biber salcasi
tuz
karabiber
kekik

Hazirlanisi:

Etleri bir kac saat önceden sirke ve baharatlarla harmanlayip dinlenmeye birakiyoruz.Yaği tencereye koyup yemeklik doğranmiş soğan ve sarimsaği öldürün.Üzerine etleri ekleyip 4-5 dakika çevirin.Ardindan yikayip jülyen jülyen doğradiğiniz biberleri ,minik minik doğranmiş domatesleri ,gerekiyorsa 1 çay bardaği sicak suyu, tencereye ekleyerek etler iyice pişene dek ,yaklaşik olarak yarim saat kadar kapaği kapali olarak pişirin.Su ilavesi gerekiyorsa kontrollü olarak sicak su ekleyebilirsiniz.Yemeğinizi makarna veya pilav ile beraber sicak olarak servis edin.Afiyet olsun...

1 yorum:

gulen ERBASLI

o nasıl bı r resım dır yahuuu :Dcok lezız gorunuyooo:d

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP