8 Mart 2009 Pazar

MAYALI HAMUR KIZARTMASI


















Kilo alma derdi olmasa ekmek yerine sürekli bunlari tercih ederdik heralde :) Haftasonu kahvaltilarinin vazgecilmezi...

Malzemeler:

Yarim paket yas maya,
1 su bardagi yogurt suyu
1,5 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi toz seker
Yaklasik 2 su bardagi un


Hazirlanisi:

Yarim su bardagi ilik suda mayayi eritiyoruz,diger malzemeleri de icine ekliyoruz.Yumusak bir hamur olmasi icin dikkatli olun hamurda kivami yakalayinca 25-30 dakika dinlenmeye birakiyoruz(ustunu temiz bir bezle ortuyoruz).Daha sonra elimizi yaglayarak bezelere ayirdigimiz hamuru tezgahta elimizle sekillendiriyoruz ve kizgin yagda kizartiyoruz.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP