9 Mart 2009 Pazartesi

HASHASLI KEK
















Pazar akşamları vaktim olduğu sürece önümüzdeki hafta sabahları atıştırmak üzere taze bir kek pişiririm. Favori tariflerimden biri de bu limonlu ve haşhaş tohumlu kek.Dışı kavruk, içi pamuk. Her ısırışta ağzınızda patlayan haşhaş tohumları da eğlencesi.

Malzemeler:

1 su bardagi süt
1/3 su bardagi hashas
1 yemek kasigi limon kabugu rendesi
1 bucuk su bardagi seker
2 yumurta
3/4 su bardagi siviyag
2 su bardagi un
2 bucuk cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya


Hazirlanisi:

Süt,hashas ve limon kabugu rendesini karistirip buzdolabinda en az bir saat kadar bekletin.Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar mikserle cirpin.Siviyagi ince ince akitarak cirpmaya devam edin,un ve kabartma tozunu eleyin.Biraz un, biraz sütlü karisimdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin,civik bir hamur olacaktir.











Yaglanmis,unlanmis kek kalibiniza hamuru dökün.Önceden isitilmis 175 derece firinda yaklasik 1saat,yada 1saat 10 dakika kadar pisirin.Kürdan batirip pisip pismedigini kontrol edin.Piserken firinin kapagini acmamaya özen gösterin,sönebilir.Afiyet olsun.

1 yorum:

Keskinli,Ikizlerinannesi

canim gecmiste olsa kandilin mübarek olsun
nettim bozuktu ancak gelebildim
kekinde enfes ellerine saglik sevgiler

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP