17 Mart 2009 Salı

KABAK TATLISI
















Tatlilardan vazgeçemiyorum ve yapmayida çok seviyorum. İşte size yapmasi çok kolay kabak tatlisi tarifi..

Malzemeler:

2 kilo bal kabaği
2 su bardaği toz şeker
1 çay bardaği hindistan cevizi
veya dövülmüş ceviz içi

Hazirlanisi:

Kabağin kabuklarini soyduktan sonra kibrit kutusundan biraz küçük büyüklükte doğrayarak büyükçe bir tencereye koyun. Üzerine 2 su bardaği şekeri gezdirin ağzini kapayip beklemeye birakin (bu işlemi gece yaparsaniz sabaha kadar kabaklar suyunu salmiş olacaktir).Kabak suyunu saldiktan sonra tencereyi ocağa alin, kaynadiktan sonra 3-4 dakika daha ateşte tutun ve borcama dökün.Soğuk servis edin, üzerlerine hindistan cevizi, fındık içi,dövülmüs cevizici veya kaymak ile süsleyebilirsiniz,afiyet olsun.

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP