4 Şubat 2009 Çarşamba

SOSISLI BÖREK
















Bu sosisli böregin misafirleriniz icin farkli bir tat olacagi düsüncesindeyim,cok begenilecegine de emin olabilirsiniz.Degisikligi sevenler icin ...


Malzemeler:

Ici icin:
250 gr. sosis
100 gr. salam
2 adet carliston biber
1 adet sogan
1 su bardagi kasar peyniri
bir miktar sivi yag
ketcap,hardal (senf)
tuz,karabiber

Hamuru icin:

1 adet yasmaya
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi tozseker
1 su bardagi ilik su
125 gr.margarin

Üzeri icin:

2 corba kasigi pekmez
2 corba kasigi sivi yag
susam


Hazirlanisi:

Hamur malzemelerinin hepsini,kulak memesi yumusakliginda karistirip bir saat kadar bekletin.Bu arada salamlari ince ve uzun,soganlari da halka sekilde dograyin.Carliston biberleri de kücük kücük dogramayi unutmayin.Bir tavada siviyag ile dogramis oldugunuz soganlari ve biberleri soteleyin,kapatmaya yakin salamlari ve tüm baharatlari karistirin.















Mayalanmis olan hamurunuzdan,büyükce bir parca koparip merdane yardimiyla fotograftaki gibi acin.Hazirlamis oldugumuz harci ortaya gelmek suretiyle bütün hamura paylastirin.Üzerine biraz ketcap ve hardal dökün, sosisleride üzerine yerlestirdikten sonra kasar rendesini de ilave edip rulo seklinde hamuru sarin.















Daha sonra istediginiz büyüklükte hamuru kesin ve üzerine daha önceden hazirlamis oldugunuz pekmez ve yag karisimini sürdükten sonra susami ilave edin. 200 derece de isitilmis bir firinda üzeri kizarana kadar pisirin.Afiyet olsun...



0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP