4 Şubat 2009 Çarşamba

RUS SALATASI
















Adinin hala rusmu yoksa amerikan salatasimi olduguna karar veremedigim bir salatanin tarifi.Her et cesidinin yanina garnitür olabilecek bir lezzet...

Malzemeler:

2 orta boy patates
7-8 adet kornison tursu
2 orta boy havuc
1 kücük kutu konserve bezelye
1 kücük kavanoz mayonez
2 yemek kasigi yogurt
1 dis sarmisak
tuz

Hazirlanisi:

Hasladigimiz patates ve havuclari önce soyup kare seklinde kesiyoruz.Kornison tursumuzu da ayni sekilde kare kesip hepsini karistiriyoruz.Bezelye,mayonez,yogurt,tuz,sarmisak ilave edip güzelce ezmeden harcimizi karistiriyoruz.Yarim saat kadar buzdolabinda salatamizi dinlendirip, servis yapabiliriz. Afiyet olsun...

2 yorum:

Keskinli,Ikizlerinannesi

asil adi rus salatasidir yani ben oldum olasi öyle bilirim ve harika bir lezzettir ellerine saglik sevgiler

Sibel

Yorumun icin tesekkürler arkadasim,bende okudugum bir makalede Türklerin bu salatayi hala amerikan salatasi diye servis yaptigidir.Ruslarin bile bu konu dikkatini cekmis.Önemli degil ne farkeder önmeli olan güzel bir lezzet olmasi degilmi :) Sevgiler...

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP