4 Şubat 2009 Çarşamba

ELMALI TART
















Bir zamanlar canim annemle hep yaptigimiz elmali pastanin biraz degisik versiyonunu yaptim.Tarifi sizlerle paylasmak istedim,umarim hosunuza gider.


Malzemeler:

2 yumurta
5 yemek kasigi pudra sekeri
125 gr. margarin
1 kahve fincani yogurt
1 yemek kasigi tarcin
1/2 su bardagi toz seker
1 paket kabartma tozu
3 elma
3 su bardagi bugday unu
1/2 su bardagi ceviz ici (ben koymayi unuttum)

Hazirlanisi:

Öncelikle oda sicakligindaki margarini kücük parcalara kesip yogurma kabina alin.Üzerine yogurt,yumurta,kabartma tozu ve pudra sekerini ekleyin krema kivamina gelinceye kadar elinizle ezerek karistirin,unu azar azar karisima ekleyerek ele yapismayan kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin.Hamurdan bir yumruk kadar parca koparip strec filme koyup buzdolabinda rendelenecek kivama gelene kadar bekletin.Hamurun geri kalaninin üstünü kapatip bir kenarda dinlendirin.
Ic harci hazirlamak icin elmalari güzelce soyup küp küp dograyip üzerine seker ve tarcini ilave edin (Tabii bu arada benim gibi ceviz icini unutmayin) elmalari diri kalacak sekilde tavada biraz kavurun.Tart kalibimiza hamuru hazirlamadan evvel 170 derece de firinimizi hazirlayalim.Kalibinizi yagladiktan sonra icine un serpin,merdane yardimiyla tart kalbinizin tabani büyüklügünde hamuru acin.Kalibin kenarlarini esit ölcüde hamurla kaplayin.Elmali harci tart hamurunun üstüne esit ölcüde dagitin.Buzdolabindan cikarmis oldugunuz hamuru ayri bir kapta rendeleyip güzelce tartin üstüne dökün yalniz bu islemi yaparken biraz seri olmak durumundasiniz cünkü rendelenen hamur cabuk eriyor o zaman da birbirine yapisiyor.Bekletmeden firina koyun,rendeleginiz hamurlar kizarip sertlesinceye kadar pisirin.Ister sicak ister soguk servis yapin her halukarda cok lezzetlidir.Afiyet olsun...


0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP