21 Şubat 2009 Cumartesi

GÜVEC

















Bu haftasonu bir güvec keyfi yapalim dedik, ateste pisen yemek cok lezzetli oluyor ama imkanimiz olmadigi icin biz normal ocakta yaptik. Serviste,pilavla birlikte cok nefisti, sizde denemek isterseniz buyrun...

Malzemeler:

3 patlican
3 patates
2 sogan
5 dis sarimsak
2 yesilbiber
2 domates
250 gr kemikli parca et
1 yemek kasigi bibersalcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
tuz, karabiber,kimyon
yarim cay bardagi zeytinyagi


Hazirlanisi:

patlicanlar ve patatesler küp seklinde dograyin, sogani ve sarmisagi yemeklik sekilde kiyin, yesilbiberde iri dograndiktan sonra domates haric bütün malzemeleri harmanlayin. Güvecin icine malzemenizi yerlestirin, domatesleri küp küp dograyip üzerine koyun.Ayri bir tasta zeytinyagi,biraz su ve tüm baharatlari karistirin üzerine güzelce gezdirin. Kapagi kapatip bir bucuk saat kadar hafif ateste kendi halinde pisirin(firinda da olabilir). yemegi 1 saat kadar dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz...

3 yorum:

Keskinli,Ikizlerinannesi

canim vallahi süper bir keyif olmus
olsa bende yerdim yani
ellerine saglik sevgiler
güzel bir hafta dilerim

dide

Pilav ile birlikte nefis bir yemek olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiyle kalın...

Yaren

Güvec harika görünüyor mmm nefis.Ellerine saglik canim.Sevgiyle kal:)

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP