21 Şubat 2009 Cumartesi

KREP
















Krep sevenlere... Sadece yapilisi biraz el oyaliyor onun disinda cok kolay,hadi hep birlikte deneyelim.

Malzemeler:

1 su bardagi un
1 su bardagi süt
yarim su bardagi su
yarim cay kasigi tuz
2 adet yumurta
margarin
sokella

Hazirlanisi:

Süt,un,yumurta,su ve tuzu bir kapta mikserle güzelce karistirin.Böylece krep hamurunu elde etmis oluruz.Tavanizi ocakta bir süre isittiktan sonra margarini üzerinde gezdirin(ne az ne de cok sürülmelidir).Ardindan krep karisimindan bir kepce yardimi ile tavaniza dökün.Tavayi saga sola cevirerek karisimin tava yüzeyine dagilmasini saglayin.Bir tarafi pistikten sonra cevirerek diger tarafini da pisirin.Hazirlamis oldugunuz krepin icine sicak iken sokella sürerseniz daha kolay dagilmasini saglarsiniz.Isterseniz bal ile de servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.










0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP