3 Şubat 2009 Salı

EKMEK KADAYIFI





















Türk kültürünün meshur dayanilmaz ekmek kadayifi,yazin gittigimizde alipTürkiye'den getirmistim.Derin dondurucudan cikarip istedigimiz zaman bu nefis tatliyi yiyebiliyoruz...


Malzemeler:

1 ekmek kadayifi (1 cift)
8 su bardagi su
8 su bardagi toz seker
yarim limon suyu
kaymak (arzuya göre)
Hazirlanisi:

Kadayiftan 4-5 parmak daha genis kenarli ve yuvarlak bir tepsiye kizarmis tarafi alta gelecek sekilde yerlestirilir.Üstüne 5-6 su bardagi sicak su döküp,kadayifin yumusayip kabarmasi icin 10 dakika dinlendirin.Bu arada serbeti hazirlamayi unutmayin,8 bardak su ve 8 bardak toz sekeri kaynatip limonu ilave edin bir kac tasim kaynamasi yeterlidir cünkü ekmek kadayifiyla birlikte piserken surup koyulasacaktir.



Ekmek kadayifi suyu cekip kabarip yumusadiktan sonra üzerine kagit havlu koyup kuvvetlice bastirarak icindeki suyu havluya cektirin.Ekmek kadayifini tepsiyle ocagin üstüne alip her tarafina esit gelecek bicimde serbeti dökün.Cok kisik ateste cevire cevire kadayifi pisirin.Seyrek araliklarla üste serbet eklemeye devam edin.Soguduktan sonra kremsanti veya kaymakla servis yapabilirsiniz...

6 yorum:

HÜLYA

merhaba canım...

öncelikle aramıza hoşgeldin canım bloğun hayırlı olsun nice güzel günlere canım..

bloğuma yazdığın gzüel mesajın ve iltifatların için teşekkürler. çok şımardııım hehe :)

canım yardıma ihtiyacın olursa hiç çekinme. her zaman görüşmek üzere sevgiyle kal..

dide

Enfes görünüyor ekmek kadayıfı. Açmalar da öyle. Ellerine sağlık...

Sibel

Güzel mesajlariniz icin tesekkür ederim her zaman siteme beklerim.

HÜLYA
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
SEDEF

Ellerinize sağlık. Bloğunuz da hayırlı olsun...

http://sedeflitarifler.blogspot.com

Sibel

Yorumunuz icin cok tesekkür ederim,her zaman beklerim.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP