2 Şubat 2009 Pazartesi

ACMA















Aradiginiz acma tarifi ise; iste size birebir lezzetli ve agizda dagilan mükemmel bir tarif.


Malzemeler:

1 su bardagi süt (ilik)
1 su bardagi su (ilik)
1 adet yas maya (40 gr.)
1 su bardagi sivi yag
5 yemek kasigi toz seker
4 cay kasigi tuz margarin
Alabildigince un

Hazirlanisi :

Derince bir kapta sütü,suyu,mayayi ve toz sekerle tuzu karistirarak 10 dakika mayalandirin.Yagi ekledikten sonra unu da azar azar ekleyerek cok kati olmayan,nerdeyse ele yapisir bir hamur yogurun.Üstünü folyoyla kapatarak ilik bir yerde mayalanmasi icin 20 dak. birakin.Hamur mayalandiktan sonra ceviz büyüklügünde parcalar koparip arasina bir cay kasigi miktarinda margarin sürüp rulo seklinde yuvarlayin
.














Fotograftaki gibi simit seklinde acip etrafinda dolandirarak sekil verin. Üzerine yumurta sarisi ile susam ve cörek otu serpin,önceden isitilmis olan 180 C firinda üzeri kizarana kadar pisirin...





0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP