10 Şubat 2009 Salı

CHEESECAKE


















Simdi size yazacagim tarif,yenitadlar.blogcu.com dan... Cheesecake yapma cesaretim pek yoktu ama neden olmasin dedim bende denemeye karar verdim ve basardim.Nurcan Hanima buradan tesekkür ediyorum...


Taban icin malzemeler:

1 paket eti burcak bisküvi
1 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi bal

Ic Malzemeler:

500 gr. Mascarpone (Quark)
200 gr. süt kremasi
4 yemek kasigi sivi yag
1.5 su bardagi toz seker
3 adet yumurta
4 yemek kasigi silme nisasta
3 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi portakal rendesi
1/2 portakal suyu

Hazirlanisi:

ilk önce kek kalibinin altina koyacagimiz hamurun hazirligini yapalim.Bisküvilerin hepsini rondodan gecirin,kisik ateste eritmis oldugunuz margarinin icine bisküvileri ve bir kasik bali karistirarak biraz cevirin ve ilinmasi icin bir kenara kaldirin.Ilindiktan sonra da kek kalibinin icine elinizle güzelce yerlestirin.

Yumurtalarin akiyla sarisini ayirin,akini ayri bir kabin icinde üstüne bir cimdik tuz atarak köpük haline gelene kadar mikserle cirpin.Genis bir kabin icine almis oldugunuz diger malzemelerin tümünü karistirin.En son yumurtanin akini karistirin ama cok dikkatli olun mümkün oldugunca köpügün sönmesine izin vermeden alttan yukariya dogru alarak tüm malzemeyi karistirin.



Bu karisimi kek kalibina döküp 160 derecede isitilmis firinin icinde bir bucuk saate yakin pisirin.Kekin catlamamasi icin firinin icine bir kapta su koymayi da unutmayin.Afiyet olsun...

4 yorum:

SEDEF

Çok güzel bir tarif, ancak galiba zor. Deneyecğim. Ellerine sağlık.

Keskinli,Ikizlerinannesi

ellerine saglik
enfes olmus ben bayilirim chesscake
sevgiler güzel bir hafta sonu dilerim canim

lezizsofralar

nefis olmus ceesecake ellerinize saglik,ben 2 kere denememe ragmen kivamini tutturamadim onun icinde bir daha yapmaktan vazgectim,olurya bir daha yapmaya heveslenirsem tarifinizden yararlanirim mútlaka...hayirli aksamlar diliyorum sevgiler...

bereketlimutfagim

Cok merak ediyorum su cheesecake`i acaba tadi neye benziyor cok guzel gozukuyor. Ellerinize saglik.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP