15 Şubat 2009 Pazar

ZEYTINYAGLI BIBER DOLMA
















Kirmizi ile yesilin müthis uyumu...Hele buzdolabinda bir gün bekleyince dahada lezzetli olan bu zeytinyagli biber dolmasini uzun süredir yapmamistim.Kus üzümü ve dolmalik fistik da arzuya göre ilave edilebilir ama ben tercih etmedim.Tarifi begenirseniz buyrun :)


Malzemeler :

Yarım kilo dolmalık biber
1.5 su bardagi Pirinç
1 Büyük boy soğan
2 Domates rendesi
Yarim demet maydanoz
1 adet kesme seker
Tuz, karabiber, nane
2 diş sarımsak
1 Çay bardağı zeytinyağı

Hazirlanisi :

Dolmaların içini temizledikten sonra yıkayıp, dolmaların içine biraz tuz serpin. Soğanı ve sarmisagi bir tavaya ince ince kıyın zeytinyagi ile birlikte pembelesinceye kadar kavurun.Daha sonra domates rendesini ilave edin. Pirinci güzelce yikayip bu karisimin icine döküp güzelce karistirin,kesme sekeri, baharatlari ve maydanozu ilave ettikten sonra 4/3 su bardagi kaynamis su katip cok kisik ateste diriligini kaybetmesi icin demlenmesini bekleyin.Daha sonra da dolmaların içini doldurup üzerini domatesle kapatarak pişirin.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP