11 Haziran 2009 Perşembe

AKDENIZ SALATA

















Nedendir bilinmez bu tarz salatalar dünyanin en güzel yemegi gibi gelir bana...belki de aradigim herseyi (hafif, besleyici ve saglikli olmasi) ayni anda buldugum icindir..

Malzemeler:

1 demet marul veya kıvırcık  
Kücük cherry domatesler
yarim su bardagi konserve misir 
taze sogan

Hazirlanisi:

Salata kabimizin icine, iyice yikayip süzdürdügünüz yesillik malzemenizi elinizle parcalayarak yerlestirin. Domatesleri üzerine ikiye bölerek ekleyelim. Sogani dograyip,mısır tanelerini de serpistirelim ve sosumuzu salatanin üzerine gezdirelim.Küp küp kestigimiz peynirleri de üstüne ilave edelim. Hazirladiginiz bu sos miktari salataniza cok gelebilir. İsterseniz yarisini kullanin, yarisinin da agzini kapatarak buzdolabina koyun. Ertesi günkü salatanizda kullanabilirsiniz. Agzi kapali en az bir hafta buzdolabinda bekleyebilir, hic bir sey olmaz. Hem de sizin icin pratik olur. 

Sosun tarifi:

Derin bir kasenin icine hardal, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup, bir catalla cirpmaya baslayalim. Sonra da üzerine yavas yavas zeytinyagini ekleyip, hep cirpmaya devam edelim. En sonunda ilik suyu (ama mutlaka tavuk suyu olmasina dikkat edelim) yine azar azar ekleyerek sosu karistirmaya devam edelim. Artik sosumuz hazirdir.

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP