16 Mayıs 2009 Cumartesi

PATLICANLI PILAV

















Dolapta gecen haftadan kalan patlicanlari bu pilavla degerlendirmek cok iyi bir fikirdi dogrusu. Dolayisiyla patlicanlar pilava cok güzel lezzet kattilar.

Malzemeler:

2 Su bardagi pirinc
2-3 Orta boy patlican
2,5 Su bardagi su
Tereyag ya da sivi yag(tercih sizin)
1 Orta boy sogan
Tuz, karabiber

Hazirlanisi:

Pirinci önceden sicak suda yarim saat kadar bekletelim.Soganimizi yagda kavuralim.İcine küp küp dogradigimiz patlicanlari ekleyelim.Patlicanlar yumusayincaya kadar pisirelim.Sonra yikadigimiz pirincleri ilave edip baharatlari da katalim.En son olarak kaynamis suyunuda ekleyip orta ateste pisirelim.Kaynayinca altini kisalim.Pisince demlenmeye birakalim.Eger pilavla ve patlicanla araniz iyi ise bu da arada degisik bir alternatif olacaktir. Afiyet olsun :)

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP