19 Mayıs 2009 Salı

MEYVELI TART
















Bahar'in gelmesi ile birlikte, meyvali tatlara karsi zaafimda artti. Pastalarda kirmizi meyveli bir görüntü hayal eder oldum. Söyle bol cilekli pastalar :) Gelelim tarife...

Malzemeler:

Tart hamuru icin:

2 yumurta
5 corba kasigi un
6 corba kasigi ilik su
4 corba kasigi seker
hamur kabartma tozu
vanilya


Kremasi icin:

1/2 lt. süt
2 cay bardagi toz seker
1 paket vanilya
3,5 yemek kasigi un
1 yumurtanin sarisi

Üzeri icin:

Mevsim meyveleri
1 paket tart jölesi

Hazirlanisi:

Yumurta seker ve ilik suyu iyice cirpin.İcine un,kabartma tozu,ve vanilyayi karistirin.Yaglanmis tart kalibina malzemeyi dökün.175 derece firinda yaklasik 30 dakika pisirin.

Süt,yumurta,toz seker ve unu karistirin.Krema kivamina gelince vanilyayi ilave edin.Tart hamuru pisince kaliptan cikartin.Üzerine kremayi ilave edin.Meyvelerle süsleyin. Aslinda bu asamada kremaya margarin ekleniyor.Ama ben yagsiz yapmayi tercih ediyorum. En son jölesini paketin üzerinde verilen tarife göre hazirlayin meyvelerin üzerine dökün.Buzdolabinda servis yapana kadar dinlenmesi gerekiyor.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP