4 Mart 2009 Çarşamba

FIRINDA ETLI PATLICAN
















Malzemeleri kendi yaptığım ölçülerle yazıyorum ama siz damak tadınıza göre istediklerinizi artırabilir veya azaltabilirsiniz.Bu tarifi en kısa zamanda tavuk etiyle ile deneyeceğim sanırım yine cok lezzetli olacak.


Malzemeler:

400 gr kusbasi et
2 su bardagi siviyag
3 adet patlican(alaca dogranmis)
2 adet sivri biber
1 adet kuru sogan
2 dis sarimsak
1 tatli kasigi toz seker
2 adet domates
1 tatli kasigi domates salcasi
yarim tatli kasigi biber salcasi
1 bardak sicak su
Tuz , karabiber, kimyon biraz kekik


Hazirlanisi:

Kusbasi etleri dogruyabildigimiz kadar kücük dograyip tencereye direkt atiyoruz,sonra etleri kisik ateste suyunu birakana kadar biz diger malzemeleri hazirliyoruz.Tuzlu suda beklettiginiz patlicanlarin suyunu kagit havlu ile aldiktan sonra kizgin yagda kizartip,kagit havluda fazla yaglarinin süzülmesini bekleyin.Kuru sogani ve sarmisagi,etler suyunu cekince ekleyin.Hafif soteledikten sonra baharatlari (kekik haric) ve salcalari ekliyoruz.sonrada bir bardak su ekliyor altini kapatiyoruz.













Patlicanlari borcama yerlestirin üzerine 1 tatli kasigi toz seker ve hazirlamis oldugunuz et harcini dökün.Üstüne biraz kekik ekleyin.Biberleri ve domatesi borcamdaki malzemelerin üstüne dilimleyip 180 derecedeki firinda pisirin.Afiyet olsun.

4 yorum:

Keskinli,Ikizlerinannesi

enfes olmus canim aksam menüsü hazir sevgiler hayirli cumalar

Yaren

Mmmm nefis görünüyor.Patlican firinda etli sebzeli cok severim.Ellerine saglik,afiyet olsun.Güzel bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler:)

dide

Nefis bir patlıcan yemeği olmuş. Ellerine sağlık...

Adsız

SEYTAN SENDEN COK UZAKTA, MELEKLER BASUCUNDA OLSUN, DUALARIN KABUL, KEDERLERiN SON BULSUN! KANDiLiN MUBAREK OLSUN
AYNI ZAMANDA DA 8 MART DUNYA KADINLAR GUNUN KUTLU OLSUN CANIM

www.yenitadlar.blogcu.com

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP