24 Mart 2009 Salı

CIG BÖREK
















Herkesin sevdigi hayir diyemeyecegi bir börek tarifi daha,hele de yaninda ayran oldumu tamamdir :)

Malzemeler:

Hamuru icin:


1 su bardagi ilik süt

1 su bardagi ilik su

1/2 su bardagi sivi yag

2 tatli kasigi tuz

1 yumurta

Aldigi kadar un


İc harci icin:

1/2 kg kiyma

3 adet ince rendelenmis sogan

2 tatli kasigi tuz

1 cay kasigi karabiber

1/2 bardak su

Kizartmak icin,derin ve oldukca genis bir tava

Bol sivi yag


Hazirlanisi:

Hamuru hazirlarken,un haric tüm malzemeyi kabiniza koyun ve iyice yogurun.Hamur toparlanip,ele yapismayacak kivama gelince,un eklemeyi durdurun.Sonra hamuru
elinizde
toparlayip,bir naylon torbaya koyun ve agzini sikica baglayin(hava almamasi icin) Hamuru 1 gece mutfak ortamında bu sekilde bekletin.Eger bekletmek istemezseniz de güzel olur fakat beklettiginizdeki lezzet,cok daha farkli.













Ertesi gün, ic malzemelerini karistirin.Hamurdan avuc ici kadar bir parca koparip,unlu tezgahta merdane ile,yuvarlak sekilde acin.Actiginiz hamurun bir yarisina, kiymali icten koyun.Elinizle bastırarak,ici hamurun yari yüzeyine dagitin.Diger bos yarisini,kiymali yarisinin üzerine kapatin ve bir tencere kapagi yardimiyla kesin,bol kizgin yagda kizartin,afiyet olsun.

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP