10 Şubat 2009 Salı

PROFITEROL
















Bizim evde tatli cok sevilir zaten bunu zamanla göreceksiniz cünkü oldukca yogun tatli tarifleri verecegim sizlere.Profiterol hem hafif hemde cok lezzetli,denemek istermisiniz? iste size tarifi...

Malzemeler:

1 su bardağı su
100 gram margarin
1.5 su bardağı un
3 yumurta


İç kreması için:

1 yumurta

1su bardağı şeker

3 çorba kaşığı un

3 su bardağı süt

1 paket v
anilya
1 poşet toz kremşanti

Üzeri için:


100 gr bitter çikolata

40 gr tereyağı

sıcaksu


Hazirlanisi:


Margarini suyun içinde eritip, yağlı su kaynama noktasina geldiğinde içine 1.5 su bardağı unu boca edip, un helvası yapar gibi 10 dakikaya yakın hamuru kavurun.Daha sonra sogumasi icin bir kenarda bekletin. Hamur soğuduktan sonra, yumurtaları teker teker içine kırıp (yumurtanın biri hamurun içine iyice yedirildikten sonra kirilacak) karıştırın.Bur
da önemli bir nokta var yumurtalarin mutlaka oda sicakliginda olmasi gerekiyor. Mikserle iyice cirptiktan sonra hamuru soğumaya bırakın. İç kremasındaki malzemeleri (toz krem şanti hariç) karıştırıp kaynatarak, koyu kıvamlı bir krema elde edin. Krema oda ısısına gelince krem şantiyi toz olarak kremaya karıştırıp kıvam almasını sağlayin.Firinimizi 170 dereceye ayarlayin. Soğuyan profiterol hamurunu hamur sikma torbasina koyup ister yuvarlak isterseniz uzun sekilde tepsiye yerlestirin. Önce 25 dakika pişirip fırının ısısını kapatın ve 25 dakikada hiç kapağını açmadan fırının içinde bekleterek içinin cekmesini sağlayin.

Cikolatayı terayağını ısıya dayanıklı ka
bın içine koyup,tencerenin yarısına kadar su koyun kısık ateşte kaynatın.çikolata katı olursa sıcak suyla kıvam verin. Profiterol soguduktan sonra ortadan kesip,kremayi icine doldurun daha sonra da hazirlamis oldugunuz cikolata sosunu profiterollerin üzerine gezdirin.Afiyet olsun...

2 yorum:

SEDEF

Çok sevdiğim fırınınönünde haydi kabar, ah kabarıklığı söndü diye telaşla beklediğim ama genel de başarılı bir sonuç aldığım bir tatlı türü. Seninkiler de çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık, sevgiler...

Lezzet Bahceniz

Profiterolleri begenmenize cok sevindim,yorum icin tesekkürler her zaman beklerim...

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP