9 Nisan 2009 Perşembe

SANDVIC EKMEKLER
















Bu haftasonu kahvalti icin yaptigim minik sandvic ekmekler nefis oldular. Tarif cok siradisi degil ama lezzeti cok hosumuza gittiginden sitemde paylasmak istedim.Arasina zevkinize gore birseyler koyup yemek icin ideal... 

Malzemeler:

1 su bardagi ilik süt
1 cay bardagi ilik su
21 gr. yas maya (kücük paketin yarisi)
2 cay kasigi toz seker
2 cay kasigi tuz
2 corba kasigi eritilmis margarin veya tereyagi

Üzerine:

1 yumurta sarisi
susam

Hazirlanisi:

Ilik süt ve su bir kaseye alinip maya ve seker eklenip eriyinceye kadar karistirin.Kabarmasi icin 15 dakika ilik ortamda bekletin.Unu yogurma kabina alip ortasini havuz gibi acin.Mayali süt,erimis margarin ve tuzu ekleyerek kulak memesi kivamindan daha yumusak bir hamur yogurun.Bir bezle örterek ilik bir ortamda 30 dakika kadar mayalandirin.Mayalanan hamurdan yuvarlak parcalar koparin. (12 adet olacak sekilde) Bezeleri el ile yuvarlayarak sekillendirin. (Elinize yapisabilir, elinizi biraz una bulayip da yuvarlayabilirsiniz) Firin tepsisine yagli kagit yerlestirdikten  sonra sandvic ekmekleri aralikli olarak dizin.Tekrar hafifce kabarmasi  icin bekleyip üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.Önceden isitilmis 200 derecelik firinda pisirin.Afiyet olsun.. 

1 yorum:

ASLI

Bu ekmekleri dışarıdan alacağıma yapmayı tercih ederim. Ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkür ederim.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP