1 Şubat 2009 Pazar

FIRINDA MAKARNA





















Makarna mutfagimizda yemeklik malzememiz az oldugu zaman ya da aniden bir misafirimiz geldiginde yapilabilecek en kisa süredeki kurtaricidir.Üstüne üstlük lezzeti de cabasi...

Malzemeler:

1 paket makarna (yuvarlak ve içi delik)
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
50 gr kadar Margarin
2 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı kadar süt

Hazirlanişi :


Makarnamızı haşlayalım ve süzelim. Bu sirada beşamel sosunu hazırlayalım. Bir tencerede margarini eritip unumuzu ekleyelim. Unun çiğ kokusu gidene kadar kavuralım daha sonra sütümüzü yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Koyu bir kıvam alınca içerisine 1 bardak kaşar peynirini ekleyelim altını kapatalım. Daha sonra beşamel sosla haşladığımız makarnalari karıştıralım. Borcam kabına makarnamızı koyalım ve ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dk kadar pişirelim daha sonra üzerine kalan 1 bardak kaşar peyniri ilave edip fırının derecesini 180 dereceye arttıralım. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra 10 dk bekleyip kesip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...


1 yorum:

Keskinli,Ikizlerinannesi

selam
sonunda ulasabildim ve gelebildim bloguna hersey cok güzel ellerine emegine saglik makarnada cok sevilir bizim evde sevgiler
keskinlininmutfagi'ndan
BLOGSPOT SAYFAMADA EKLIYORUM

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP